0703-035639 elise@inrebalansakupunktur.se
acupuncture treatment 2

Akupunktur – Behandlingar

Traditionell kinisisk medicin (TKM) har en holistisk syn på människan och alla de aspekter av fysisk och emotionell hälsa, livsstil och kosthållning. Varje individs bakgrund tas i hänsyn för att kunna göra en korrekt diagnos. Alla klienter får en individuell behandlingsplan som kan innehålla en kombination av akupunktur, örtmedicin, kostråd, allmänna hälsoråd, koppning, moxa-behandling och mycket mera.
En av de stora fördelarna med TKM är just den förebyggande aspekten. Syftet med en akupunktur behandlingen är att reglera Qi-flödet, det vill säga för att återskapa kroppens naturliga energibalans och därmed främja kroppens självläkande förmåga. Inom TKM använder man också pulsdiagnostik (där man bedömer sex olika puls-positioner på varje handled) samt tittar på tungan.

Första besöket, inklusive behandling, tar ca 90 minuter. Påföljande behandlingar tar ca 60-75 min, beroende på dina behov.
Vid akuta problem räcker det vanligen med en eller ett fåtal behandlingar för att bli helt återställd. Vid kroniska problem kan det behövs fler behandlingar.
Ju längre tid sjukdomen eller smärtan har funnits i kroppen, desto längre tid tar det att återfå hälsan.  Det går även bra att boka tid för en allmänt förebyggande och balanserande behandling.

I början av en behandlingsperiod händer det att symtomen tillfälligt förvärras, en s.k. först försämring. Därav kan gamla sjukdomar och smärtor som ligger till grund för obalansen blossa upp igen och detta kan ske vid alla typer av alternativmedicinska behandlingar.
Först försämring kan betraktas som ett positivt tecken då det är kopplat till kroppens egens naturliga läkningsprocess.

acupuncture treatment